Американската инвестиционна банка Morgan Stanley изрази за щатския долар на фона

...
Американската инвестиционна банка Morgan Stanley изрази за щатския долар на фона
Коментари Харесай

Morgan Stanley: Доларът не може да бъде заменен, въпреки опитите на БРИКС

Американската капиталова банка Morgan Stanley изрази за щатския $ на фона на провокациите, сложени от алианса БРИКС, оповестяват световинте организации.

Въпреки напъните на БРИКС, специалистите от известната финансова институция настояват, че щатският $ ще остане водещ в международния финансов бранш. Стратегът на банката Джеймс Лорд е безапелационен в надеждността на $, изключително по време на пазарни сривове и световни рецесии.
 Финансовите потоци към Русия пресъхват поради страха на банките да изгубят достъп до щатския $
Финансовите потоци към Русия пресъхват поради страха на банките да изгубят достъп до щатския $

Финансовите потоци сред Русия и редица страни като Казахстан, Турция и Обединените арабски емирства са намалели

БРИКС има за цел да насърчи потреблението на локални валути за трансгранични транзакции, оспорвайки преобладаващото състояние на щатския $ като международна аварийна валута.
 Снимка 369692
Източник:

Според Morgan Stanley обаче вложителите са склонни да се доверят на щатския $ по време на икономическа неустановеност, наблягайки неговата резистентност спрямо конкурентни валути като китайския юан и японската йена.

" Доларът не е изправен пред обилни противници, потвърждавайки статута си на водеща световна валута ", споделя Майкъл Зезас - началник на отдела за проучване на публичната политика в Morgan Stanley.

БРИКС е все по-близо до стартирането на лична валута

Както Money.bg писа неотдавна, алиансът БРИКС напредва от ден на ден в развиването на своята обща валута. В същото време интензивно предизвиква потреблението на локални валути от страните членки. Тази тактика има за цел да понижи рисковете, свързани с несъразмерната взаимозависимост от щатския $.

БРИКС желае да даде приоритет на самодейностите, ориентирани към подсилване на стабилността на интернационалните парични и финансови системи, както и стартирането на личната валута.

Алиансът изследва цифровите валути като средство за основаване на разнородни и постоянни механизми за търговия и сетълмент, като по този метод се понижи зависимостта от единна валута и се смекчат обвързваните с нея опасности като глобите.

Припомняме, че на неотдавна провелата се среща на върха, водачите на БРИКС насочиха предложения за присъединение към шест нови страни, измежду които Египет, Етиопия, Иран, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.
 БРИКС все по-близо до стартирането на лична валута
БРИКС все по-близо до стартирането на лична валута

Срещу превъзходството на щатския долар
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР